Combinator Agricol

Combinatorul agricol – este un utilaj folosit pentru pregatirea pamantului inainte de semanat. Este dotat cu diferite numere si tipuri de brate (trupite), fiind adaptat atat tipului de sol cat si puterii tractorului.

Combinator agricol

De asemenea variaza si adancimea de lucru, putand fii adaptata datorita culisarii bratelor. De regula acestea pot fi urcate si coborate pe suport, fiind fixate cu ajutorul unor suruburi.

In general, adancimea de lucru variaza intre 12 pana la 35 de cm.

Cele mai multe combinatoare agricole sunt sustinute in capat de un arc care permite o mai buna adaptare la teren, evitandu-se astfel blocarea utilajului, fortarea tractorului sau chiar ruperea trupitelor.

Combinatoarele agricole pot fi fixe sau rabatabile. Cele rabatabile sunt folosite de regula pentru lucrarea suprafelelor mai mari de teren, fiind in acelasi timp un raspuns pentru nevoia de a facilita transportul acestora pe drumurile publice.

Combinator Agricol Rabatabil

O alta categorie de combinatoare este cea adusa pe piata din Romania de catre producatorul spaniol de utilaje agricole – Agromet, si anume Combinatoarele cu Sape. Aceste utilaje sunt dotate cu un tip nou de trupite, avand in capatul fiecareia o sapa un forma de V care va maruntii si mai tare pamantul, datorita numarului mare de trupite cu care este dotat utilajul.

Combinator agricol cu sape

La acestea, adancimea de lucru variaza de la 8 la 12 cm.

Combinatoarele agricole sunt dotate si cu diferite tipuri de nivelatoare (inelare, cu tepi, cu bare, etc.) care au atat rolul de a maruntii bolovanii cat si acela de a lasa terenul nivelat.

Tot de la acest producator spaniol am aflat si de combinatoarele special adaptate pentru lucrarea pamantului in viticultura si pomicultura. Este vorba de aceeasi platforma de constructie dar la dimensiuni mai mici, adaptate spatiilor dintre vita de vie.

Combinator pentru viticultura

Daca doriti sa contribuiti la acest articol, trebuie doar sa imi trimiteti un mail sau un comentariu si va asigur ca voi tine cont de sfaturile voastre.

Va multumesc, numai bine!

PS -sper ca ati primit informatiile pe care le cautati :-)

About Raul Crisan

Dream: Live on an island
This entry was posted in Subiecte noi, Utilaje Agricole - prezentare and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 răspunsuri la Combinator Agricol

 1. Folea Nicolae spune:

  Buna ziua,
  As dori o oferta de pret pentru Combinator Agricol Rabatabil cu latime lucru de 5 m si locatia unde le putem vedea.
  Va multumim!

 2. Tudor spune:

  Un articol simplu si la obiect. Ma bucur ca mai exista si altii care impartasesc din pasiunea lor pentru agricultura prin blogging.

 3. AGRICULTURA spune:

  Ai omis sa spus faptul ca acest combinator a fost introdus pentru a inlocui plugul ca urmare a preturilor ridicate cu care se face aratul.

Lasă un comentariu

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s