Pretul Graului pe 2011 – Creste sau Scade?

Grau

Productia de grau din acest an nu va ajunge la nivelul cererii, ceea ce dupa parerea mea, ar trebui sa duca la urcarea pretul de vanzare, cererea fiind de 669 milioane tone, iar productia ajungand la 667.

Toti stim ca: CERERE MARE + OFERTA MICA=PRET MAI BUN    🙂

Am gasit si un raport international in care se vede evolutia pretului in ultimele 6 luni. Aici vreau sa ma adresez in special celor care au posibilitatea sa stocheze cantitati mari de cereale, deoarece ar putea fi o strategie buna de a castiga mai mult. Bineinteles ca trebuie facute niste calcule prealabile, deoarece si stocarea graului in conditii bune de conservare presupune niste costuri suplimentare.

Se poate observa o ascendenta constanta in ultimele 6 luni, si o diferenta de pret care la cantitati mari, poate aduce beneficii considerabile.

O alta problema care mie mi-a sarit in ochi ar fi Bursa. Se pare ca marii jucatori de pe piata pot influenta destul de mult pretul cerealelor. De asemenea orice schimbare, urmata de o predictie precum cea comentata de mine mai sus, duce la schimbari majore in preturile jucate la bursa. De exemplu, saptamana trecuta, americanii anuntau o crestere a productivitatii de 3,2%, iar in urmatoarele minute s-a observat o scadere a pretului la cotatiile bursei.

Se pare ca noi suntem destul de mici ca sa putem influenta vizibil aceste cotatii, insa ce putem face pentru a avea de castigat e sa obtinem o cultura cat mai bogata care sa ne aduca profituri cat mai mari.

 Mai multe informatii cu detalii mai exacte si preturi actualizate gasiti aici.

Numai bine si….Culturi Frumoase!!!

Despre Raul Crisan

Dream: Live on an island
Acest articol a fost publicat în Discutii - Forum, Stiri, Subiecte noi și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pretul Graului pe 2011 – Creste sau Scade?

  1. Pingback: Situatia Culturilor In Iunie 2011 | Blogul Agricultorului Roman

  2. Pingback: Pretul Graului In Iulie 2011 – Romania | Blogul Agricultorului Roman

Lasă un comentariu